14 mai 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Şeful OMS, apel la oamenii din toată lumea să doneze 7 dolari pentru “o doză de vaccin destinată țărilor sărace”

Foto: Profimedia Images

Oamenii din întreaga lume sunt încurajaţi să doneze 7 dolari pentru o doză de vaccin împotriva COVID-19, într-o acţiune condusă de OMS cu scopul de a strânge fonduri suplimentare pentru programul internaţional Covax, creat pentru a asigura accesul ţărilor sărace la vaccinurile împotriva virusului SARS-CoV-2, potrivit digi24.ro.

Prin campania „Go Give One”, OMS va permite oricui doreşte “să joace un rol esențial în vaccinarea la nivel global, cu o donaţie simplă”, susține directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

7 dolari costă o doză de vaccin anti-Covid pentru o țară cu venituri mici

OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare şi livrare a unei doze de vaccin pentru cineva dintr-o ţară cu venituri mic. Campania va căuta, de asemenea, să strângă fonduri de la companii.

„Cea mai bună cale de a ieşi din această pandemie este de a oferi vaccinuri pentru toată lumea, începând cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi cu grupele cele mai vulnerabile”, a spus Tedros.

Această campanie anunțată de OMS este programată să se lanseze ţară cu ţară în decursul acestui an. Platformă campaniei este http://www.gogiveone.org.