Șeful DIICOT reacționează după ce Iohannis i-a cerut demisia! Vezi ce a spus

După ce Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze, Felix Bănilă a precizat că va analiza solicitarea președintelui României dar deocamdată nu-și dă demisia. Foto: realitatea.net

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a reacționat în această dimineață după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze. Bănilă a precizat într-un comunicat de presă că va analiza solicitarea lui Iohannis dar deocamdată nu-și dă demisia, scrie Mediafax.

„Demisia este un act unilateral de voinţa, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laş şi poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla aşa. Fiind solicitată de Preşedintele în funcţie al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi şi face, în mod neîntârziat. Aşa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale şefului ierarhic şi al celor implicaţi în actul numirii procurorului şef al DIICOT, după care voi aduce la cunoştinţă publică rezultatul deciziei luate”, a precizat Felix Bănilă în comunicatul de presă.

Șeful DIICOT a continuat și cu alte comentarii. ,,Eu nu pot concepe că aşa ceva ar fi de dorit, intr-o ţară membră a UE şi a NATO, aflată la frontiera acestora. Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal şi de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia şefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv şi nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanţa funcţiei, de care, de altfel, sunt pe deplin conştient”, a mai precizat șeful DIICOT.

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui Felix Bănilă din funcţia de procuror-şef al DIICOT pe fondul gestionării anchetei din cazul Caracal. Șeful statului a condamnat și modul în care a fost tratată familia Melencu.