24 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Şedinţă de lucru a preşedintelui Klaus Iohannis cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, pe tema începerii noului an şcolar

Foto: news.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă de lucru cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, pe tema începerii noului an şcolar, potrivit news.ro.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, va avea joi, 26 august 2021, ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru privind începerea noului an şcolar, la care vor participa ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin-Mihai Cîmpeanu”, anunţă Administraţia prezidenială.
La finalul şedinţei, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat vineri, după şedinţa de lucru de la Guvern pe tema măsurilor în perspectiva începerii anului şcolar în contextul pandemiei, că şcolile vor fi ţinute deschise pâna la rata de infectare de 6 la mie, iar în cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinaţi. Cîmpeanu a subliniat că peste nivelul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla în funcţie de vârstă şi de specificul activităţii.

El a menţionat că îşi doreşte să nu se ajungă la pragul de şase la mie şi toate şcolile să fie deschise.

“Eu personal îndrăznesc să sper că nu vom ajunge la pragul de şase la mine, deci vom putea menţine toate şcolile deschise.  Oricum copiii circulă, este de preferat să fie într-un mediu controlat şi va trebui să ne asigurăm că regulile se respectă în şcoli, foarte riguros decât să circule în medii necontrolate, în plus nu vor fi pierderi educaţionale”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.