Ședință crucială la CSM pentru viitorul DNA! Ce a declarat ministrul Justiției

Ministrul Justiției a mers în această dimineață la ședința CSM. La această ședință se discută prelungirea mandatului de procuror-șef interimar al DNA al lui Călin Nistor. Foto: g4media.ro

Declarații interesante ale ministrului Justiției! Ana Birchall a mers în această dimineață la ședința CSM, care are pe ordinea de zi propunerea de prelungire a delegării în funcţia de   procuror-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie  a lui Călin Nistor. Acesta conduce instituția din luna ianuarie.

“Am fost la sedința procurorilor, prim -procurorilor și pe mine mă interesează să mă bucur de încredere.  În orice funcție e nevoie de profesionalism. Vreau să asigur o bază foarte mare, cât mai mare, am început aceste discuții, le voi continua, ca să avem o bază de selecție foarte mare. Când o să declanșez procedura, o să știți.  Criteriile le voi anunța la momentul respectiv, de aceea am aceste discuții pentru a asigura  bază cât mai largă”, a declarat Ana Birchall.

Șeful interimar al DNA, Călin Nistor, vrea prelungirea mandatului său cu jumătate de an. Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie 2018 de preşedintele Klaus Iohannis. Acesta a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Tot înainte de a intra la ședința CSM, Ana Birchall a anunțat că a cerut Corpului de Control al Ministerului Justiției o verificare în cazul demisiei lui Marius Iacob din funcția de  procuror-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție.