23 iunie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Şedinţă CGMB: Majorarea capitalului social al STB se află pe ordinea de zi

Foto: Agerpres

     Majorarea capitalului social al STB cu 301 milioane lei şi atribuirea denumirii “Grădina Mariana Nicolesco” spaţiului public din faţa Ateneului Român se numără printre proiectele care sunt propuse să fie dezbătute în şedinţa  programată  pentru marţi, 31 ianuarie,  a Consiliului General al Capitalei, potrivit unui Comunicat preluat de Agerpres.

       Printre cele 38 de proiecte de hotărâre care vor fi dezbătute marţi se află:

— Capitalul social al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) urmează să fie majorat cu 301 milioane lei. Drept urmare, capitalul social al STB va fi în valoare de 477.000.000 lei, deţinut de Municipiul Bucureşti (99,89%) şi judeţul llfov (0,11%). Concluzia Testului Investitorului Privat Prudent a fost că participarea CGMB la majorarea de capital social nu este un ajutor de stat.

—  Municipalitatea dorește să încheie un parteneriat cu Asociaţia Ride&Ride, care va avea în legătură cu  acţiunile de pregătire şi prevenţie pentru reducerea riscurilor de dezastre în comunitate. În baza protocolului, membrii asociaţiei urmează să se deplaseze la locul exerciţiului/evenimentului pentru a se alătura echipelor de intervenţie, folosind mijloacele proprii de transport, în principiu motociclete, pentru acţiuni în care se oferă asistenţă medicală de prim ajutor. De asemenea, ei se vor implica în transportul medicamentelor, alimentelor sau altor echipamente medicale de mici dimensiuni în locuri greu accesibile cu autoturismele sau la orice intervenţie în care timpii de deplasare ai Ride&Ride sunt mai mici decât cu autoturismul.

— Vila Elchingen de la Palatele Brâncoveneşti din Mogoşoaia ar putea fi folosită în scopuri de protocol, mai cu seamă pentru  a oferi servicii de cazarea unor delegaţii oficiale. Propunerea, dezbătută în Comisia de Cultură a CGMB, a primit aviz negativ. Prin proiectul de hotărâre sunt consemnate spre aprobare modificări la organigramă, statul de funcţii şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Centrului de Cultură “Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”.

— Primăria Sectorului 6 urmează să preia în administrare Ştrandul şi Baia Giuleşti, aflate în prezent în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB). Conform proiectului, imobilul situat în Calea Giuleşti nr. 240, Sector 6, urmează să fie transmis în administrarea Consiliului Local al Sectorului 6, în vederea continuării şi dezvoltării proiectelor aflate în derulare. Potrivit referatului de aprobare, imobilul este compus din teren în suprafaţă de 3.821 mp şi construcţii aferente (baie publică, ştrand, duşuri şi grupuri sanitare).

—  Municipiul Bucureşti urmează să încheie un protocol de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Aerospaţială “Elie Carafoli” (INCAS). Protocolul vizează elaborarea unor soluţii Smart City prin proiecte care se referă în mod special la dezvoltarea domeniului Urban Air Mobility (mobilitate aeriană urbană). În baza colaborării, vor fi organizate evenimente cu tematică ştiinţifică adresate publicului larg. Acestea vor fi organizate şi susţinute financiar de INCAS, iar municipalităţii îi revine promovarea evenimentelor.

Print Friendly, PDF & Email