12 august 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Se pregătesc două centre de evaluare a pacienţilor cu COVID-19 în Tulcea

Foto: Agerpres

Autorităţile tulcene au început pregătirile pentru a  putea deschide  două centre de evaluare a persoanelor bolnave de COVID-19, iar subprefectul judeţului Tulcea, Nicolae Topoleanu, a declarat că 9 din cele 10 probe transmise pentru secvenţiere provin de la persoane infectate cu tulpina Omicron.

Cele două centre de evaluare a persoanelor bolnave de COVID-19 sunt amenajate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea şi la Spitalul orăşenesc din Măcin şi vor fi deschise în perioada următoare.

“Din cele zece teste transmise spre evaluare la Institutul Naţional de Boli Infecţioase, nouă sunt cu tulpina Omicron. Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât virusul atacă şi persoanele vaccinate”, a precizat subprefectul Topoleanu, potrivit unui comunicat Agerpres.

Potrivit datelor statistice făcute publice marţi de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ incidenţa COVID-19 este de 0,9 cazuri la mia de locuitori. Cea mai mare rată, de 6,65 cazuri la mia de locuitori, se înregistrează acum în satul Dorobanţu, în timp ce în municipiu aceasta este de 1,45 de cazuri la mia de locuitori.

Încă de la începutul pandemiei, în judeţ s-au semnalat 14.191 de cazuri de îmbolnăvire de Covid-19, în 492 dintre ele survenind decesul.

De asemenea, de la debutul campaniei de imunizare în România, în judeţ s-au administrat 151.065 de doze de vaccin, însă doar 18.410 persoane au primit toate cele trei doze de vaccin.

Potrivit autorităţilor, numărul centrelor de evaluare a persoanelor bolnave de COVID-19 din judeţ se va dubla, dacă va fi nevoie.

Print Friendly, PDF & Email