Se irosesc tone de mâncare la nivel mondial. Ce soluție a găsit un magazin din Finlanda

Foto: digi24.ro

Un supermarket din Finlanda a implementat o soluție pentru a combate o problemă întâlnită la nivel mondial. Este vorba despre tonele de mâncare irosite. Potrivit Mediafax care a preluat informațiile de la publicaţia The New York Times, proiectul conceput de acel supermarket poartă denumirea de „Ora fericită”.

În cazul supermarketului din Finlanda, „Ora fericită” nu se referă la băuturi, cum se întâmplă în mod normal, ci la alimente, aflate la doar câteva ore distanţă de termenul de expirare. Mâncarea intră la reducere la ora 21.00, iar preţurile devin cu 30-60% mai mici.

Aproximativ o treime din mâncarea produsă pentru consum uman este irosită la nivel mondial. În cifre, această estimare se ridică la 1.3 tone de mâncare irosită în fiecare an, în valoare de aproximativ 680 de miliarde de dolari.

Mai mult, mâncarea în exces contribuie la schimbările climatice. Aproximativ 8-10% dintre emisiile de gaze sunt cauzate de pierderile alimentare, din momentul producerii până în cel al livrării şi consumării.