Se anunță un protest al judecătorilor. Vezi mai multe detalii

Foto: hotnews.ro

Judecătorii și procurorii vor ieși în fața palatelor de justiție din țară mâine, ora 12:00, în semn de solidaritate cu magistrații polonezi, care vor protesta la Varșovia printr-un marș al tăcerii, potrivit hotnews.ro.

Acest protest vine în urma încercărilor din ultimii doi ani ale Guvernului și Parlamentului de a limita independența instanțelor și a judecătorilor și de a-și extinde influența asupra funcționării sistemului judiciar.

“Sunt revoltați de legile recente prin care au fost demiși șefii de instanțe și au fost obligați să se pensioneze, de procedurile prin care au început să fie urmăriți disciplinar pentru soluțiile date și de campaniile mediatice agresive împotriva judecătorilor, dar mai ales a celor de la instanța supremă. Noi, în România, ne exprimăm solidaritatea, ieșind în fața Palatelor de Justiție mâine, vineri, la ora 12”, a scris judecătorul Cristi Danileț.

Forumul Judecătorilor din România a anunțat că judecătorii și procurorii români vor ieși vineri, de la ora 12:00, în fața palatelor de justiție din țară, în semn de solidaritate cu magistrații polonezi care în 11 ianuarie vor organiza un marș de protest la Varșovia.