23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Scandal uriaș în Australia după apariţia unor filmări cu acte sexuale în Parlament

Foto: Getty Images

Criza politică australiană a escaladat după apariția unor clipuri în care angajați ai Guvernului conservator sunt implicați în acte sexuale în clădirea Parlamentului, până acum fiind concediat un asistent senior, potrivit digi24.ro.

Premierul conservator Scott Morrison, a cărei poziţie era deja zguduită de gestionarea mai multor cazuri, printre care şi unul în care o angajată şi-a acuzat un fost coleg de viol, a spus că astfel de comportamente sunt „scandaloase”.

Înregistrările video şi fotografiile ar fi fost distribuite pe un grup de discuţii între angajaţi ai guvernului conservator înainte de a fi făcute publice de un avertizor de integritate. Ele au fost arătate luni seară de cotidianul The Australian şi de postul de televiziune Channel 10.

Materialele au declanşat un scandal, în contextul în care, recent, o serie de cazuri au scos în evidenţă cultura politică australiană şi au dus la manifestaţii în toată ţara.

Avertizorul de integritate, identificat doar cu prenumele de Tom, a declarat în media că angajaţi ai Guvernului şi deputaţi au avut deseori relaţii sexuale într-o sală de rugăciune din Parlament şi că în clădire au fost aduse prostituate „pentru plăcerea unor deputaţi ai coaliţiei”.

Ministrul pentru Femei, Marise Payne, care este şi Ministru de Externe, a declarat în media că aceste dezvăluiri sunt „mai mult decât consternante” şi că ele întăresc nevoia anchetei care a fost dispusă de guvern asupra culturii muncii în Parlament.