Șase români de pe „Diamond Princess” vor fi repatriați

Foto: La Stampa.it

Surse din presa italiană au dezvăluit primele imagini din avionul militar trimis de autoritățile italiene cu scopul de a repatria peste 50 de pasageri de pe nava Diamond Princess, printre care 30 de italieni și alți cetățeni din Europa, conform stirileprotv.ro.

Tot în cadrul acestui zbor vor fi aduși și cei 6 români de pe navă care au cerut să fi repatriați.

Jurnaliștii italieni de la lastampa.it  au arătat imagini din timpul plecării aeronavei militare italiene, spre Japonia, dar și imagini din aeronavă. Pentru această situație destul de periculoasă s-au luat măsuri de siguranță speciale, prin urmare pentru a izola pasagerii a fost instalat un cort din material plastic care este închis ermetic.

“A plecat spre Japonia avionul Boeing al Aeronauticii Militare care va readuce în țară cetățeni italieni ce se aflau pe nava de coazieră Diamond Princess. În zona pasagerilor se pot vedea bucăți de plastic transparent care separă mai multe locuri. Cei care vor reveni în Italia vor reintra 14 zile în carantină”, potrivit sursei citate.

Tot ca parte din măsurile speciale, pentru prima dată în aeronavă se vor afla specialişti europeni, din cadrul mecanismului de protecţie civilă, dar şi un laborator mobil de analize.

Cetățenii români de la bordul avionului militar italian au cerut să se întoarcă în ţară. Potrivit celor spuse de autorități, avionul va face escală în Germania, la Berlin. De acolo o altă aeronavă ce aparține Ministerului Apărării din România îi va prelua pe cei 6 conaţionali şi îi va aduce în ţară. Când vor ajunge la aeroport, românii vor fi duşi direct la centrul de carantină din Capitală unde vor rămâne izolați în următoarele două săptămâni. Pentru transport ar putea fi folosită o autospecială pentru victime, numită MANTRA – maşină cu caracteristici militare ce poate fi transformată în ambulanţă pentru 4 victime care au nevoie de asistență ATI.

Din ultimele informaţii oferite până acum, 621 de pasageri de la bordul navei au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus. Dintre ei, doi sunt români, ei fiind în acest moment  internaţi într-un spital din Tokyo.

Până acum în România nu a fost confirmată nicio infecţie cu noul coronavirus.