28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Sălile de sport din Seul nu mai au voie să pună muzică ritmată

Foto: Profimedia Images

Sălile de fitness din capitala Coreei de Sud și zona metropolitană nu vor mai avea voie să pună muzică prea ritmată pentru a limita extinderea Covid-19. Astfel, melodiile folosite nu trebuie să aibă un ritm mai mare de 120 de bătăi pe minut (bpm), potrivit digi24.ro.

Benzile de alergare urmează să fie limitate la viteza maximă de 6 kilometri/oră.

Oficialii din domeniul sănătății susțin că restricțiile vor împiedica oamenii care frecventează sălile de fitness să respire prea repede sau să arunce transpirație de pe unul pe altul.

Coreea de Sud se confruntă cu o nouă epidemie de coronavirus, raportând 1.100 de cazuri noi duminică. Premierul Kim Boo-kyum a avertizat vineri că țara asiatică a atins “nivelul maxim de criză”.

Locuitorii din zona metropolitană Seul care merg la salile de fitness se confruntă cu noua limită de 120 bpm începând de luni. Totodată, oamenii nu au voie să aibă sesiuni de sală mai lungi de două ore, iar dușurile nu vor mai putea fi folosite. Toate sălile de fitness se vor închide la ora 22:00.

Exercițiile fizice moderate precum jogging-ul se potrivesc mai bine cu melodii ritmate, în jur de 120-140 bpm, dar antrenamentele intense precum Zumba sau CrossFit necesită muzică chiar mai ritmată.