13 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Salariile de bază din Primăria Capitalei şi din instituţiile subordonate au fost majorate cu 10%

Foto: Agerpres

Salariile de bază aferente în legătură cu funcţiile din cadrul familiei ocupaţionale “Administraţie” utilizate în Primăria Capitalei, precum şi în serviciile şi instituţiile publice de interes local urmează vor fi majorate cu 10%  începând din luna ianuarie.

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în şedinţa  care a avut loc  marţi a Consiliului General al Capitalei cu 47 de voturi “pentru” şi 3 abţineri, potrivit unui comunicat Agerpres.

Forma iniţială a proiectului prevedea o majorare de 5%, dar în urma unui amendament propus de PNL, a fost aprobată o majorare de 10%.

De asemenea, în cazul funcţiilor pentru care salariile de bază sunt sub nivelul salariului minim, începând cu data 1 ianuarie 2023 se va acorda salariul de bază minim brut pe ţară stabilit, pentru un program normal de lucru (3.000 de lei brut).

În referatul de aprobare este invocat art. 1 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 168/2022, conform căruia, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022.

Print Friendly, PDF & Email