23 septembrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

S-a lansat o nouă versiune a site-ului nomoreransom.org, creat pentru combaterea atacurilor informatice

Foto: Agerpres

Poliţia Română a anunţat că a fost lansată o nouă versiune a site-ului nomoreransom.org, unde sunt prezentate informaţii despre atacuri de tip Ransomware şi sunt oferite instrumente de deblocare şi decriptare a fişierelor atacate de hackeri, potrivit Agerpres.

În cei 5 ani de existenţă, “No More Ransom” a ajutat ca aproape un miliard de euro să nu ajungă în buzunarele infractorilor.

“Lucrul de acasă, de pe plajă sau de la o cafenea este o realitate pentru mulţi oameni. Tot ce avem nevoie este stocat în dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computerele personale, laptopurile şi telefoanele mobile, care conţin informaţii importante despre viaţa noastră personală şi profesională. Digitalizarea a creat un mediu de viaţă flexibil, care ne oferă libertatea de a accesa cu uşurinţă un univers de informaţii. De asemenea, ne oferă spaţiul pentru a stoca sute de mii de fişiere diferite: imagini ale copiilor şi animalelor noastre de companie, bilete electronice, proiecte, matrice importante, la care am lucrat săptămâni întregi, arhive pline de decenii de cunoştinţe şi amintiri. Ransomware le permite infractorilor să fure toate acestea într-o clipă. Prin urmare, este important să vă feriţi, să fiţi conştienţi şi să vă protejaţi lumea digitală”, spune Poliţia Română.

Modernă şi mai uşor de utilizat, noua secţiune a site-ului – Crypto Sheriff oferă informaţii actualizate despre Ransomware, precum şi sfaturi despre cum să preveniţi o infecţie cu Ransomware.

Sfaturi pentru persoanele fizice şi companiile, victime ale atacurilor de tip Ransomware:

* Faceţi backup regulat al datelor stocate pe dispozitivele dumneavoastră electronice;

* Urmăriţi click-urile – ştiţi unde vă va duce un link;

* Feriţi-vă de ataşamentele din e-mailuri nesolicitate;

* Asiguraţi-vă că software-ul de securitate şi sistemul de operare sunt la zi;

* Dacă deveniţi victimă, nu plătiţi! Sesizaţi infracţiunea şi verificaţi “No More Ransom”, pentru instrumentele de decriptare;

* Pentru o imagine completă: citiţi toate sfaturile de prevenire de pe site-ul “No More Ransom”.

Parteneriatul dintre forţele de ordine şi industria privată a contribuit la succesul “No More Ransom”, ajutând victimele şi reducând profiturile infracţionale.