Rusia anunţă oficial că nu mai are niciun caz dovedit de coronavirus

Rusia nu mai are oficial persoane contaminate cu noul coronavirus pe teritoriul său, după externarea miercuri din spital a unui cetăţean chinez, acesta fiind al doilea şi ultimul caz confirmat de infectare cu noul coronavirus în Federaţia Rusă, potrivit Agerpres.

„El este perfect sănătos şi nu reprezintă un pericol pentru comunitate”, a spus medicul-şef al spitalului, Serghei Iurciuk.

Presa din Rusia a publicat o înregistrare video cu momentul ieşirii acestuia din spital, în care Serghei Iurciuk îi citeşte cetăţeanului chinez o declaraţie prin care îl asigură că este „vindecat complet” după care îi înmânează cutia de vitamine.

De altfel, cealaltă persoană infectată cu virusul este o studentă chineză, care a părăsit spitalul marţi după însănătoşire. În ambele cazuri, infestarea a fost uşoară, potrivit medicilor ruşi.

Rusia a luat măsuri de combatere a răspândirii coronavirusului, printre care a închis frontiera sa comună cu China, care se întinde pe 4.250 de kilometri, a suspendat legăturile feroviare şi a restricţionat cursele aeriene.