Rovana Plumb, respinsă în Comisia Juridică din Parlamentul European

Foto: news.ro

Candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă prin vot de Comisia Juridică a Parlamentului European. Anunțul a venit de la europarlamentarul PPE, Siegfired Mureșan, care a scris într-un mesaj pe Facebook că această candidatură a fost respinsă ,,cu o largă majoritate” iar împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. În favoarea lui Plumb au votat 6 europarlamentari, în timp ce alți 2 europarlamentari s-au abținut.

15 europarlamentari din Comisia Juridică a Parlamentului European au votat împotriva candidaturii Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european pentru Transporturi. Foto: facebook.com/SiegfriedMEP

În mesajul de pe Facebook, Siegfired Mureșan mai scrie că „fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”. 

Decizia de respingere a candidaturii a venit după ce Rovana Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi, a fost audiată  în Comisia Juridică a Parlamentului European în legătură cu neclarităţile din declaraţia de avere.