Rovana Plumb, atac dur la Comisia JURI din Parlamentul European

Rovana Plumb a spus că decizia Comisiei JURI din Parlamentul European a fost una politică. Foto: caleaeuropeana.ro

Rovana Plumb a făcut primele declarații după ce Comisia Juridică din Parlamentul European (JURI) a respins oficial candidatura ei pentru funcția de comisar european. Într-un comunicat de presă remis Mediafax, Plumb a spus că această decizie încalcă Regulamentul de procedură al Parlamentului European și este o hotărâre evident politică.

„Decizia de astăzi a Comisiei JURI este una profund incorectă, contrară Regulamentului de Procedură a Parlamentului European şi eminamente politică. Este incorectă pentru că potenţialul conflict de interese, avut în vedere de Comisie în prima fază a evaluărilor, a fost stins definitiv, prin angajamentul meu de a achita creditul conform scrisorii anexate. Comisia a fost informată cu privire la acest aspect, ca urmare a scrisorii trimise de mine către Preşedinta Comisiei JURI, coordonatorilor fiecărui grup politic din Comisia JURI şi tuturor membrilor acestei Comisii”, a precizat Rovana Plumb.

Ea a adăugat că va prezenta situaţia preşedintelui Parlamentului European David Sassoli și preşedintelui ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen. ,,Majoritatea Comisiei a urmărit doar să incrimineze şi să discrimineze, nu să sprijine procesul de audiere şi să ofere soluţii, aşa cum îi cerea Regulamentul. Este acum clar că interesul Comisiei nu a fost să clarifice, ci să blocheze candidatura României. Voi prezenta această situaţie Preşedintelui Parlamentului European şi Preşedintei desemnate a Comisiei Europene”, a mai precizat Rovana Plumb.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis astăzi prin vot că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan. Comisia va trimite o scrisoare către preşedintele PE, David Sassoli.