Rovana Plumb a ajuns comisar european din partea României

Numele Rovanei Plumb apare lista comisarilor europeni acceptați. Foto: evz.ro

Rovana Plumb este noul comisar european din partea României. Numele său apare pe lista completă a comisarilor europeni acceptați, o listă pentru care și-a dat acordul președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, scrie hotnews.ro.

Deocamdată au fost anunțate doar numele comisarilor europeni desemnați din fiecare țară, fără a fi menționate și portofoliile. Un anunț în acest sens ar urma să fie făcut marți. Lista a fost anunțată ca urmare a unor interviuri pe care președintele Comisiei Europene le-a avut în ultimele săptămâni cu fiecare persoană propusă de statele membre ale UE să candideze pentru funcția de comisar european.

Viorica Dăncilă a salutat numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european.            Foto: Facebook/Rovana Plumb

În urma acestui anunț, premierul Viorica Dăncilă a reacționat printr-un mesaj pe Facebook. “Numirea Rovanei Plumb în funcția de comisar european din partea României este o reușită pentru țara noastră. Este dovada și expresia încrederii pe care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen o are în capacitatea României și a comisarului desemnat de a exercita cu succes acest mandat”, a scris Viorica Dăncilă pe rețeaua de socializare.