22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

„Ron’s Gone Wrong”, o animaţie despre prietenie şi adaptarea la şcoală în era social media, în cinematografele româneşti

Foto: News.ro

Animaţia „Ron o ia razna/ Ron’s Gone Wrong”, despre prietenie şi adaptarea la şcoală în era social media, va rula în cinematografele româneşti începând din 22 octombrie.

Acesta este primul film de animaţie produs de Locksmith, în Londra, în pandemie și care analizează conceptul de prietenie şi relaţia plină de imprevizibil dintre un elev neintegrat şi un robot cu un defect de producţie, potrivit unui comunicat News.ro.

Barney Pudowski e un puşti simpatic, uşor ciudat, elev în clasa a VII-a la şcoala Nonsuch Middle, unde îi este foarte greu să să îşi facă prieteni. Îi lipseşte un singur lucru să câştige popularitatea colegilor săi: un B*Bot, dispozitiv care merge şi vorbeşte şi care este soluţia perfectă pentru a face faţă provocărilor sociale ale şcolii. Ca să nu mai ai vreo grijă dacă nu ai prieteni, B*Bot promite să fie „cel mai bun prieten neconvenţional”.

În prima zi de şcoală, Barney, care trăieşte cu tatăl său cam distras, dar bine intenţionat, cu bunica, o bulgăroaică uşor excentrică pe nume Donka, şi cu capra lor cam ţăcănită, descoperă rapid că fără un B*Bot îl aşteaptă Siberia din punct de vedere social.

După ce a aflat dorinţa băiatului, tatăl lui îl surprinde cu un dispozitiv care poartă numele de Ron. Barney este în culmea fericirii, însă bucuria lui este de scurtă durată, mai ales că descoperă în curând că e ceva în neregulă cu noul prieten. Nu numai că Ron nu ştie nimic despre noul lui proprietar, dar e clar că ceva nu merge cum trebuie, oricât de mult l-ar restarta pe Ron, pur şi simplu acesta nu funcţionează bine.

Spre deosebire de alţi B*Bot, Ron e extrem de curios, foarte loial şi hotărât să îl ajute pe Barney. În timp, cei doi dezvoltă o adevărată prietenie care sfidează orice limită a tehnologiei. Aşa cum e de aşteptat nu toată lumea e încântată de prietenia dintre cei doi, mai ales că acest B*Bot pare să fi ieşit de sub controlul creatorilor.

Pentru personajele din „Ron’s Gone Wrong” şi-au împrumutat vocile Zach Galifianakis (Ron), Jack Dylan Grazer (Barney Pudowski), Olivia Colman (Donka) şi Ed Helms (tatăl lui Barney), între alţii.

Filmul este regizat de Sarah Smith, co-fondatoarea Locksmith şi de Jean-Philippe (JP) Vine alături de Octavio E. Rodriguez. Scenariul  poartă semnătura lui Peter Baynham şi de Smith.

„Ron’s Gone Wrong” este primul film de animaţie realizat de Locksmith.

„Ca orice părinte, am trăit acel moment când copilul meu a venit acasă şi a zis că nu a avut cu cine să se joace în respectiva zi. Ţi se rupe inima când auzi aşa ceva. În plus, acum există şi presiunea din social media, făcând totul mai greu. Am vrut să facem un film despre prietenia dintre copii în epoca social media şi sentimentul universal că fiecare şi-a rezolvat problemele, mai puţin tu. Iar cei mai mulţi dintre noi trăiesc cu sentimentul ăsta de-a lungul vieţii”, a completat producătoarea Sarah Smith.

În carantină, în Londra, în primăvara anului 2020, producţia filmului s-a mutat online. Timp de 18 luni, a fost cea mai bună variantă de lucru.

„Să faci un film de animaţie este un adevărat maraton şi este foarte greu, aşa că e mereu binevenită o idee distractivă care face contextul mai amuzant”, a completat Vine.

Filmul „Ron’s Gone Wrong” va fi distribuit în România de Forum Film şi va avea premiera pe 22 octombrie în format 2D, subtitrat şi dublat.

Print Friendly, PDF & Email