31 ianuarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Romanul „Cartea oglinzilor” de Eugen Ovidiu Chirovici, adaptat pentru cinema

Foto: News.ro

Romanul „Cartea oglinzilor” de Eugen Ovidiu Chirovici, care a fost publicat deja în mai multe ţări, este în curs de ecranizare, iar producţia este programată să înceapă în ianuarie 2023. Russell Crowe va juca rolul unui fost detectiv de omucideri însărcinat să reexamineze un caz brutal de crimă din trecutul său în filmul intitulat „Sleeping Dogs”.

De fapt, filmul produs de Nickel City Pictures marchează debutul regizoral al lui Adam Cooper, care a scris şi scenariul împreună cu Bill Collage.

Crowe îl va juca pe Roy Freeman, care este supus unui tratament de ultimă oră pentru Alzheimer. El este forţat să se confrunte cu impactul unei investigaţii din trecutul său, după ce un deţinut condamnat la moarte pe care Freeman l-a arestatcu 10 ani înainte începe să-şi proclame nevinovăţia. Intrigat şi luptând să-şi recapete memoria, Freeman îl angajează pe fostul său partener pentru a-l ajuta să reînvie cazul şi să descopere adevărul. Împreună,  cei doi pornesc în dezlegarea unei reţele încâlcite de secrete, forţându-l pe Freeman să facă nişte descoperiri îngrozitoare.

Romanul semnat de Eugen Ovidiu Chirovici face parte dintr-o trilogie („Cartea secretelor” – 2018; „Cartea umbrelor” – în publicare) şi este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în peste 39 de ţări, potrivit editurii RAO.

Considerată de The Guardian ca fiind „un fenomen editorial internaţional”, cartea ne propune istoria unui agent literar (Peter Katz), care în cei cinci ani de carieră a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reuşit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn. Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestirea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului Joseph Wider, încât Katz nu ştie ce să creadă.

Print Friendly, PDF & Email