Romanian Design Week participă la London Design Festival cu şapte proiecte care abordează tema „Schimbare”

În cadrul London Design Festival, a fost anunțat că Romanian Design Week va prezenta o serie de proiecte de design conceptual semnate de tineri designeri emergenţi, ale căror practici se concentrează pe procese şi celebrează experimentul ca parte esenţială a procesului creativ, totul sub tema „Schimbare/ Change”, potrivit news.ro.

Astăzi, 15 septembrie  va avea loc  vernisajul expoziției, începând cu ora 10:00. Accesul este liber, prin  înregistrare prealabilă.

Maria Neneciu, Project Manager Romanian Design Week, şi Jimmy MacDonald, director comercial al Adorno şi fondator al London Design Fair, sunt curatori. Capsula face parte din Virtual Design Destination by Adorno. Platforma cuprinde 14 colecţii de design parte din London Design Festival, cu peste 200 de piese exclusive.

Tema pentru prima ediţie a Virtual Design Destination by Adorno este „New Reality”.

Organizatorii au specificat că proiectele selectate reflectă tema de anul acesta a Romanian Design Week, „Change”, chestionând rolul designului pentru un viitor mai bun, într-o perioadă în care creativitatea a devenit mai importantă ca niciodată.

Proiectele prezentate în această colecţie constituie un manifest pentru optimism şi pentru puterea creativităţii.

Prezenţa în cadrul London Design Festival este susţinută de Institutul Cultural Român din Londra şi UniCredit Bank.

Pe de altă parte la Bucureşti, festivalul este în desfăşurare până pe 20 septembrie, atât la Combinatul Fondului Plastic, cât şi la hub-ul Qreator by IQOS.