5 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

România va continua să aibă o contribuţie importantă la implementarea noilor priorităţi ale Declaraţiei comune NATO-UE

Foto: Agerpres

România va continua să aibă o contribuţie de substanţă la tot ce presupune implementarea noilor priorităţi şi direcţii de acţiune pe care Declaraţia comună UE -NATO,  care a fost semnată marţi, le avansează, “în spiritul complementarităţii şi sinergiei eforturilor celor două organizaţii”, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, conform Agerpres.

Aurescu a amintit faptul că reuniunea miniştrilor de Externe ai NATO, găzduită la Bucureşti, la finalul lunii noiembrie, “a impulsionat adoptarea acestei Declaraţii, prilejuind exprimarea susţinerii pentru aprofundarea cooperării dintre UE şi NATO”.

“România a fost unul dintre cei mai activi susţinători ai adâncirii cooperării dintre cele două organizaţii, subliniind la toate nivelurile politice semnificaţia strategică a adoptării celei de-a treia Declaraţii Comune NATO-UE, în contextul actual de securitate. România salută mesajul de unitate şi complementaritate a eforturilor pe care noua Declaraţie le promovează. Relevanţa practică a domeniilor abordate în Declaraţie corespunde gradului ridicat de complexitate al mediului de securitate contemporan, contribuind la consolidarea rolului NATO în asigurarea apărării colective a membrilor săi şi a Parteneriatului Transatlantic”, mai transmite şeful diplomaţiei române.

MAE român arată că semnarea noii Declaraţii de cooperare, după Declaraţiile comune adoptate în 2016 şi 2018, “se plasează pe coordonatele strategice ale deciziilor adoptate de Alianţa Nord-Atlantică cu prilejul Summitului de la Madrid din iunie 2022, precum şi ale obiectivelor agreate la nivelul Uniunii Europene prin intermediul Busolei Strategice adoptate anul trecut”.

Print Friendly, PDF & Email