România va avea o nouă pârtie de schi. Investiție de 22 milioane de euro

Foto: dcnews.ro

După 7 ani vine și prima investiție importantă în domeniul schiabil. O nouă pârtie de schi va fi construită la Borșa și va avea o lungime de 2.650 m. Costurile implicate vor fi de 22 milioane de euro, iar Ministerul Turismului va contribui cu 90% din investiția de bază.

Proiectul prevede mai multe facilități, cum ar fi o instalație de înzăpezit, o instalație de iluminat pârtia (iluminat pentru antrenamente și pentru competiții), finalizarea și modernizarea telegondolei, parcare auto etajată de 80 de locuri și mașini de bătut zăpada.

Ministrul turismului a declarat că noua pârtie este un pas în dezvoltarea pe viitor a turismului românesc. “Astăzi am semnat un proiect foarte important pentru dezvoltarea turismului din Maramureș. Pârtia de schi de la Borșa este doar un prim pas pentru dezvoltarea turismului 365 de zile/an mai ales că zonele montane din România sunt destinații atât pentru perioada de vară cât și pentru cea de iarnă. Așadar, aștept la minister încă un proiect de la Borșa destinat turismului din sezonul de vară.”, a spus Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Ministrul Turismului va semna în perioada următoare încă trei proiecte importante pentru turismul din România la Constanța, Sibiu și Călărași.