România trimite bolnavii de Covid asimptomatici acasă, pentru a nu sufoca spitalele

Foto: news.ro

Având în vedere că numărul celor infectaţi cu  noul coronavirus şi internați în spitalele din România a trecut de 9.000, ministrul Sănătății a hotărîât ca bolnavii fără simptome să rămână acasă și să fie monitorizați de medicul de familie, potrivit stirileprotv.ro.

Mai exact ministrul Sănătății, Nelu Tătaru , a anunțat că va schimba regulile, tocmai pentru a nu sufoca sistemul de sănătate.

Prin urmare modificările sunt: pacienții diagnosticați cu Sars Cov 2 care au și alte afecțiuni și prezintă simptome ale infecției vor fi în continuare internați și vor sta în spital până când medicul curant va decide că starea lor de sănătate va permite externarea.

Pacienții infectați cu noul coronavirus dar care nu prezintă simptome vor merge în spital pentru investigații, dar apoi vor fi externați și urmăriți de medicii de familie.

În prezent, în unitațile sanitare destinate tratării celor infectați cu COVID-19 sunt internate 8.484 de persoane, excluzându-i pe cei care sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă.

În prezent,  în unități sanitare sunt aproximativ 12.000 de paturi. În secțiile de Terapie Intensivă sunt, în acest moment, 628 de pacienți, iar totalul de locuri este de 1.050.

Autoritățile iau din nou măsuri, întrucât situația devine tot mai îngrijorătoare. Acum  avem deja 12 județe, plus capitala, în care coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile și raportate la mia de locuitori depășește 1,5. Bucureștiul stă cel mai rău, 2,52 este coeficientul, urmează Alba, cu 2,26 și Vâlcea, cu 2,16.