România poate să „piardă” fabrica Volkswagen. Subvențiile enorme oferite de bulgari

Foto: motor1.com

Bulgaria şi-a îmbunătăţit oferta pentru constructorul auto Volkswagen, în încercarea de a modifica decizia firmei germane referitoare la ţara care va găzdui noua sa uzină din Europa de Est, potrivit stirileprotv.ro.

Anunțul a fost făcut de fostul preşedinte bulgar Rosen Plevneliev, care în prezent conduce grupul bulgar de negociatori. Rosen Plevneliev a dezvăluit într-un interviu că Bulgaria a propus dublarea subvenţiilor, până la 260 milioane de euro, oferite grupului Volkswagen. “Bulgaria a pregătit o propunere minunată, care oferă maximul posibil conform legislaţiei Uniunii Europene”, a spus Plevneliev.

Informaţiile vin la câteva zile după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora Consiliul de administraţie de la Volkswagen a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia, pe fondul criticilor internaţionale la adresa operaţiunilor militare derulate de Ankara în Siria şi al temerilor legate de efectele potenţiale asupra imaginii VW.

Plevneliev speră că board-ul Volkswagen va amâna luarea unei decizii finale pentru luna noiembrie şi îşi va revizui planurile privind locul în care va fi construită viitoarea sa uzină. Fostul preşedinte a subliniat că autorităţile de la Sofia au mai multe idei cu privire la modul în care pot sprijini Volkswagen cu măsuri suplimentare în domeniul infrastructurii şi educaţiei.