România, pe locul 25 în UE la rata de angajare a persoanelor cu vârsta peste 55 de ani

Foto: news.ro

România se poziționează abia pe locul 25 în Uniunea Europeană în funcţie de rata de angajare a persoanelor cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani, de circa 47% din totalul populaţiei de vârsta respectivă, potrivit news.ro.

Conform datelor anului 2018 publicate astăzi de biroul european de statistică Eurostat, media la nivelul UE este de 59%.

Pe primele trei locuri la nivel european se află Suedia, Germania şi Danemarca, cu o rată de angajare de peste 70%, în timp ce şapte state au un nivel de sub 50% al acestei rate, respectiv  Malta, Polonia, Slovenia, România, Croaţia, Grecia şi Luxembourg.

În perioada 2003-2018, ratele de angajare pentru această grupă de vârstă a crescut în toate statele membre cu excepţia Greciei. În Slovenia şi Bulgaria, rata de angajare pentru aceste persoane s-a dublat, iar ritmul a fost chiar mai rapid în Slovacia (de 2,2 ori mai ridicată).

În anul 2018, 26% dintre persoanele incluse în această categorie de vârstă erau angajate în Estonia, rate de peste 15% fiind consemnate în România, Lituania, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, Suedia şi Letonia.