România învinge SUA la baschet 3×3

România învinge SUA la baschet 3×3, la Campionatele Mondiale de tineret. Foto: gsp.ro

Naționala de baschet 3×3 a României sub 23 de ani a reușit joi o victorie istorică împotriva naționalei Statelor Unite, la FIBA 3×3 U23 World Cup, care se dispută în China. Tricolorii au învins cu 21-18, după o revenire fantastică, scrie gsp.ro.

România a fost condusă cu 15-10, iar Cristi Mâinea a închis meciul înainte de expirarea timpului regulamentar cu o dublă. Ștefan Bîrloveanu, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu și autorul coșului decisiv, Mâinea, au reușit o revenire de senzație în fața americanilor.

Este pentru a doua oară în istoria competițiilor de baschet 3×3 când România învinge Statele Unite. Primul succes a venit în 2012, la chiar prima ediție a Mondialelor de seniori, atunci când Angel Santana a încheiat meciul de asemenea cu un coș decisiv de două puncte!

României are o victorie și o înfrângere, chiar în fața naționalei țării gazdă, China, în prima zi a competiției. Echipa națională, coordonată de către Andrei Talpeș, păstrează în continuare șanse de calificare în sferturile de finală.