România cheltuie puțin pentru recreație și sport. Vezi datele Eurostat

Cu doar 25 de euro pe cap de locuitor, România se află printre țările care cheltuie cel mai puțin pentru recreație și sport.    Foto: playtech.ro

România se află printre statele membre ale Uniunii Europene care cheltuie cel mai puțin pentru recreație și sport. Asta arată datele publicate astăzi de Eurostat, scrie Agerpres.

În anul 2017, cele 28 de state membre UE au alocat 51,3 miliarde euro din cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport. Țările care au cheltuit cel mai puțin au fost Croaţia (13 euro pe cap de locuitor), Bulgaria (16 euro), Slovacia (23 de euro) şi România (25 euro pe cap de locuitor).

În schimb, în acelaşi an în trei state membre UE cheltuielile guvernamentale pentru recreaţie şi sport au fost mai mari de 200 de euro pe cap de locuitor. Vorbim aici despre  Luxemburg (492 de euro pe cap de locuitor), Suedia (256 euro) şi Finlanda (206 euro). Aceste trei state sunt urmate îndeaproape de Olanda (199 euro), Danemarca (192 euro) şi Franţa (183 euro).

Media la nivelul Uniunii Europene este de 100 de euro pe cap de locuitor. Deasupra acestei medii se situează ţări precum Ungaria şi Belgia, iar sub medie sunt ţări precum Germania, Spania, Italia şi Marea Britanie.