18 aprilie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Roma se află în pragul unei epidemii din cauza gunoaielor. Autoritățile dau vina pe turiști

Foto: stirileprotv.ro

Gunoaiele care zac săptămâni întregi pe străzile Cetății Eterne din Roma sunt o probelma extrem de gravă. Acestea sunt cauza apariției animalelor sălbatice, a șobolanilor sau a  insectelor.

Potrivit stirileprotv.ro, capitala Italiei se confruntă de un deceniu cu problema urât mirositoare. A devenit calvarul localnicilor mai ales în zilele de vară când temperaturile nu scad sub 30 de grade Celsius. Această problemă nu este rezolvată de autorități, cu toate că taxa anuală pentru gunoi este de 270 de euro de persoană.

La începutul lunii iulie, Ministerul Mediului şi Asociaţia Medicilor avertizau că Roma este pândită de o epidemie. Așadar, compania de salubritate a trebuit să strângă rapid 46.000 de tone de gunoi. Şase mii de angajaţi au fost mobilizaţi şi au lucrat în ture 24 de ore din 24. „Primăria Romei s-a văzut nevoită să impună angajaților ture extraordinar de lungi din cauza lipsei de spațiu și echipamente pentru tratarea gunoiului. Faptul că nu avem unde stoca deșeurile nereciclabile conduce la un surplus de 2.800 de tone pe săptămână”, a declarat Paolo Longoni, director al Companiei de Colectare a Gunoiului.

În fiecare an, Roma produce 1,7 milioane de tone de gunoi. Dintre acestea, reciclează mai puţin de jumătate. Autoritățile sunt de părere că principala cauză este numărul mare de turiști. Roma primește anual peste 18 milioane de turiști. Numărul acestora poate ajunge până la 30 de milioane dacă se iau în calcul și cei care nu rămân acolo peste noapte.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns