RoboChallenge: Peste 500 de roboţi din 17 ţări vor participa

Foto: hotnews.ro

Competiţia “RoboChallenge” începe astăzi la Universitatea Politehnica din Bucureşti și durează până duminică. Potrivit hotnews.ro, urmează să participe 500 de roboţi din 17 ţări.

“Cea de-a XII-a competiţie internaţională organizată în România de către Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti va aduna la start 500 de roboţi, dintre care 300 autonomi, într-un spectacol al tehnologiei ce va cuprinde 14 probe de concurs”, au spus organizatorii.

În cadrul concursului, cel mai mare în domeniu din Europa, se vor confrunta 158 de echipe compuse din 615 de participanţi din 17 ţări – Bulgaria, Columbia, Ecuador, Franţa, Grecia, Japonia, Letonia, Mexic, Peru, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Spania, Thailanda, Turcia şi Regatel Unit.

Mai mult, este o premieră pentru echipele din Franţa, Grecia, Japonia şi Thailanda. Dintre cei 500 de roboţi antrenaţi să intre în competiţie, 300 sunt autonomi, capabili să execute acţiuni specifice, fără intervenţie umană şi control teleghidat, aceştia urmând să-şi testeze funcţiile în cadrul celor 14 probe de concurs.

Una dintre probele concursului este cea de fotbal, în care roboţii trebuie să înscrie cât mai multe goluri în poarta adversă.

Proiectanţii vor prezenta comisiei specializate modul de realizare a robotului, atât din punct de vedere electric, mecanic, cât şi al programării şi vor susţine o demonstraţie privind funcţiile acestuia.