26 iunie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Primarul Sectorului 2: Investiţii pentru regenerarea zonei Obor vor fi propuse spre finanţare prin PNRR

Foto: Agerpres

Mare parte dintre investiţiile necesare pentru a putea regenera zona Obor vor fi propuse spre finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Programul Operaţional Regional Bucureşti-Ilfov, precum şi prin intermediul altor surse de finanţare nerambursabile de la bugetul de stat sau din fonduri structurale, a anunţat edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, potrivit unui comunicat Agerpres. 

“Zona Obor este acum un pol urban vibrant şi eterogen. Cu puţină atenţie şi investiţii bine gândite, are potenţialul să fie mult mai mult. Să fie un punct de referinţă pentru Bucureşti. O piesă crucială a Oborului este Gara de Est şi împrejurimile. Ce azi e decăzut şi cam din alte timpuri, mâine poate fi scânteia care va revitaliza întreaga zonă. Trebuie doar să visăm pragmatic şi să ne ţinem de treabă, indiferent de obstacole sau dificultăţi. Cu ajutorul Băncii Mondiale, care a elaborat un studiu urbanistic ţintit pe Gara de Est, avem azi o viziune clară pentru dezvoltarea unui spaţiu urban care să îmbine trecutul cu viitorul, dar mai ales plăcutul cu utilul”, a scris Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, regenerarea zonei Obor are în vedere  mai multe faze succesive: crearea unui parc liniar în zona feroviară şi conectarea acestuia cu amplasamentele limitrofe; consolidarea şi modernizarea clădirii Gării de Est; construirea unei noi gări în cadrul unui complex multimodal; dezvoltarea unor spaţii publice ample aferente traseului Metrou Obor şi Gara de Est; reconfigurarea urbană, pietonalizarea şi amenajarea de spaţii verzi noi în arealul cuprins între şoseaua Ştefan cel Mare şi zona feroviară adiacentă Gării de Est; crearea unui campus dedicat învăţământului profesional în sistem dual.

Print Friendly, PDF & Email