Rezervele valutare ale României au scăzut cu 515 milioane euro

Foto: news.ro

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, pe 31 octombrie, de 34,908 miliarde euro, cu 515 milioane euro mai mici decât pe 30 septembrie, potrivit news.ro.

În cursul lunii trecute au avut loc intrări de 559 milioane euro, ceea ce reprezintă modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

Totodată, au fost ieşiri de 1,074 miliarde euro, care modifică rezervele minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,492 miliarde euro.

Plăţile scadente în luna noiembrie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează aproximativ 1,648 miliarde euro.