22 ianuarie 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Rezervările de sărbători în staţiunea Moneasa, mai puţine decât anul trecut

Rezervările făcute pentru sărbătorile de final de an în staţiunea Moneasa sunt mai puţine decât anul trecut, deşi preţurile au fost păstrate de către hotelieri şi proprietarii de pensiuni, potrivit Agerpres.

De Crăciun, doar jumătate dintre cele aproximativ 1.500 de locuri de cazare vor fi ocupate.

Ioan Herbei, primarul comunei Moneasa, de care aparţine staţiunea, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în momentul de faţă sunt disponibile aproximativ 1.500 de locuri de cazare, din cele 1.700 care erau în staţiune, în condiţiile în care doar un hotel este deschis, şi acela parţial, restul locurilor fiind în pensiuni şi vile.

Pentru Crăciun există în jur de 800 de rezervări, adică un grad de ocupare de aproximativ 50%, iar pentru Revelion au fost rezervate circa 1.000 de camere, adică în jur de 70%. Anul trecut, de Crăciun gradul de rezervare era de 60%, iar de Revelion, de 80%, similar cu anul 2019.

Edilul a adăugat că, pentru prima dată, din acest an Primăria Moneasa a instituit şi o taxă de staţiune, care este de 50 de bani pe noapte pentru fiecare turist cazat. Până în prezent, la bugetul local s-au adunat circa 21.000 de lei, iar banii rezultaţi din aplicarea taxei vor fi folosiţi exclusiv pentru promovarea staţiunii.

Moneasa este apreciată pentru ape termale bicarbonatate, calcice, magnezice şi sodice, considerate benefice în tratamentul afecţiunilor sistemului nervos central şi periferic, sistemului locomotor, pentru tratarea reumatismului şi a unor afecţiuni ginecologice.

Print Friendly, PDF & Email