Revoltător! Turismul practicat ilegal în România ia amploare!

Turismul practicat ilegal este tot mai evident în România. Și asta pentru că mulți oameni încep să construiască în ariile protejate!

Cu un relief generos, țara noastră  are un potențial imens, dar nu există pe harta turismului de camping. Din 680 de locuri pentru corturi, 90 la sută sunt ilegale sau neamenajate, potrivit PRO TV. Autoritățile închid ochii în fața neregulilor și se ascund după lozinca: „n-avem bani de investiții”. „Inspectorul Pro” a verificat campingurile din Munții Bucegi să vadă ce condiții au turiștii.

Deşi avem o țară vestită pentru peisajele sale, când vine vorba despre turismul de camping acesta nu există în România. Și asta pentru că avem 680 de zone de agrement, dintre care doar 81 au fost autorizate de Ministerul Turismului. Prin comparaţie, în Franţa sunt peste 8.000 de astfel de zone. Un camping civilizat are toalete şi duşuri cu apă caldă, loc pentru gătit şi pentru spălat rufe, dar şi internet.

În țara noastră , de cele mai multe ori este doar o bucată de pământ, unde oamenii îşi instalează corturile, dar nu au curent, apă potabilă şi nici baie. Televiziunea amintită a prezentat într-un reportaj cazuri din Padina, Bușteni, Zănoaga și Valea Cerbului.

Situația este una alarmantă și nu ar trebui să ne mirăm de ce suntem codașii Europei în ceea ce priveşte turismul de camping. Statistic, din 100 de înnoptări în România, doar una a fost la camping. Restul au fost la hotel sau în pensiuni.

Foto: capturi PRO TV