Revoltător! Bicicliștii și pietonii sunt în mare pericol în România!

Date alarmante publicate de Eurostat care vizează România! Țara noastră este pe primul loc în Uniunea Europeană  când vine vorba de numărul bicicliştilor care au decedat în accidente rutiere raportat la totalul populaţiei, cu 10 decese la un milion de locuitori în anul 2017.  La polul opus se află Cipru şi Luxemburg cu niciun deces.  Media la nivelul UE este de 3,9 decese la un milion de locuitori, potrivit Agerpres.

Și asta nu e tot! Aceleași date Eurostat mai arată că rata de decese în rândul pietonilor în cazul accidentelor rutiere este cea mai mare în România! Vorbim de 37 decese la un milion de locuitori. Cea mai scăzută rată este în Danemarca (trei decese la un milion de locuitori).

În total, numărul deceselor înregistrate în accidentele rutiere din Uniunea Europeană a fost de aproximativ 25.000 în 2017, adică 50 de accidente mortale la un milion de locuitori. Decesele înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor au reprezentat aproape jumătate (46%) din totalul accidentelor rutiere mortale în 2017, urmate de decesele înregistrate în rândul pietonilor (21%), motocicliştilor (15%), bicicliştilor (8%) şi decesele care implică alte forme de transport rutier (10%).

În România, în anul 2017 au fost înregistrate 1.951 de decese înregistrate în accidente rutiere. Dintre acestea, 812 au fost decese înregistrate în rândul pasagerilor autoturismelor, 733 au fost decese înregistrate în rândul pietonilor şi 191 au fost decese înregistrate în rândul bicicliştilor.