Revoltător! A apărut un alt spital al groazei în România! Vezi imaginile

USR Constanța a făcut publice imagini din Secția de psihiatrie a Spitalului Județean Constanța. În aceste imagini apar paturi vechi, tavane din care picură apa şi toalete insalubre. Foto: facebook.com/USRConstanta

Paturi vechi, pereţi scrijeliţi şi toalete insalubre. Vorbim despre un alt spital din România care are probleme serioase de igienă. USR Constanța a făcut publice pe Facebook imagini deplorabile din Secţia de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Judeţean din Constanţa. În aceste imagini apar paturi vechi, tavane din care picură apa şi toalete insalubre, scrie Mediafax.

„Secţia de psihiatrie (Palazu Mare) a Spitalului Judeţean din Constanţa arată ca un loc unde s-ar putea turna filme horror. Paturi vechi, cearceafuri pătate, pereţi scrijeliţi cu mesaje ale foştilor pacienţi, toalete insalubre, tavane din care curge apa – un tablou de care au parte zilnic pacienţii şi cadrele medicale”, scriu reprezentanţii USR Constanţa pe rețeaua de socializare.

Aceștia mai susțin că România se se află pe locul doi în Europa din punct de vedere al incidenţei bolilor mintale. „Statul român este departe de a fi pregătit să îi ajute pe pacienţii cu tulburări psihice. Dar la Constanţa, situaţia este mult mai gravă. Constanţa este singurul judeţ unde nu există o secţie de bolnavi cronici. Toate judeţele care au o secţie de psihiatrie în cadrul SJU au şi spitale separate de psihiatrie, cu paturi pentru bolnavi acuţi şi cronici. Spitalele de specialitate sunt situate la periferie sau în afara reşedinţelor de judeţ. Toate dispun de condiţii hoteliere, săli de sport, terapie ocupaţională şi acoperă toată patologia psihiatrică. La Constanţa nu s-a putut. Am fost conduşi de infractori care au transformat sistemul medical într-un rai al spăgilor”, a mai precizat USR Constanţa în mesajul de pe Facebook.