Restaurantele din Arabia Saudită vor avea aceleași intrări indiferent de sex

Foto: news.ro

Restaurantele din Arabia Saudită nu vor mai fi obligate să aibă intrări separate în funcţie de sex, potrivit Reuters, preluat de news.ro.

Autorităţile au luat astfel o nouă măsură de relaxare a unora dintre cele mai stricte reguli sociale din lume, în cadrul modernizării statului.

Până în prezent, legislaţia din Arabia Saudită prevedea că toate restaurantele trebuie să aibă o intrare pentru familii şi femei şi alta pentru bărbaţii singuri. Ministerul pentru municipalităţi şi afaceri rurale a anunţat pe Twitter că această regulă nu mai este obligatorie.

De-a lungul timpului, bărbaţii şi femeile fără legături de rudenie nu au avut dreptul să se afle împreună în locuri publice, în cadrul regulilor stricte impuse de clerici şi poliţia religioasă.

Arabia Saudită, una dintre ţările cele mai segregate în funcţie de sex din lume, a eliminat deja sistemul de tutelă care impunea ca toate femeile să aibă aprobarea unei rude de sex masculin pentru deciziile importante, dar se menţin încă unele restricţii.