Republica Moldova lansează proiecte de mediu cu susținerea României

La ședință s-a discutat și despre Acordul comun privind colaborarea în domeniul combaterii căderilor de grindină în zona transfrontalieră moldo-română. Foto: moldpres.md

Republica Moldova va implementa patru proiecte de mediu cu susținerea României. Potrivit  moldpres.md, perioada începerii prevăzută de ministrul Agriculturii, Georgeta Mincu, este septembrie 2019.

Discuţiile delegaţiilor Republicii Moldova şi României din cadrul reuniunii Grupului de lucru interministerial, au avut loc marți, 23 iulie, la Palatul Victoria din București. Proiectele au fost aprobate spre finanțare în baza Protocolului 3, fiind vorba despre 100 milioane de euro.

Programele prevăd eliminarea surselor de poluare directă a apelor subterane prin conservarea sau lichidarea puțurilor deteriorate de apă de mare adâncime, restabilirea și menținerea ecosistemelor lacustre din lunca Prutului de Jos, parte componentă a zonei umede Ramsar.

Mai mult, vor fi elaborate soluții de adaptare la schimbările climatice pentru bazinul râului Bâc, precum şi de reducere a emisiilor de gaze prin îmbunătățirea managementului deșeurilor periculoase în Republica Moldova.