Regina Elena va fi reînhumată alături de regele Mihai I la Curtea de Argeş

Foto: news.ro

Regina-mamă Elena a României va fi reînhumată alături de fiul ei, regele Mihai I, la Curtea de Argeş. Potrivit news.ro, sicriul ajunge în ţară la ora 11.00, iar sâmbătă, de la ora 12.00, va fi oficiată slujba de înmormântare în Catedrala Istorică de la Curtea de Argeş.

Sicriul cu osemintele Reginei Elena va fi adus cu avionul militar “Spartan” care aparţine Forţelor Aeriene Române. ”La ora 7, de la Aeroportul Geneva a decolat avionul militar “Spartan”, aparţinând Forţelor Aeriene Române. Aeronava aduce din Elveţia în România sicriul cu osemintele Reginei-Mamă Elena. În prezenţa secretarului de Stat Victor Opaschi, a IPS Mitropolitului Iosif, a dlui Ioan Luca Vlad (Consiliul Regal) şi a doamnei Constanţa Iorga (Casa Majestăţii Sale), sicriul drapat cu stindardul Reginei-Mamă a fost urcat la bord cu onoruri militar”, a anunțat Casa Regală.

Potrivit Biroului de presă al Casei regale, la aeroport va avea loc un ceremonial militar şi religios, la care vor fi prezenţi Majestatea Sa Margareta şi membri ai Familiei Regale, reprezentanţi ai instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic şi ai altor confesiuni şi religii din România. Publicul nu va avea acces la ceremonie.

La ora 11.45, cortegiul funerar va pleca de la Aeroportul Internaţional Otopeni la Palatul Elisabeta. Majestatea Sa Margareta doreşte ca, în mod simbolic, sicriul reginei Elena să plece către Curtea de Argeş de la Palatul Elisabeta, locul pe care, la 30 decembrie 1947, Regina-Mamă şi Regele Mihai au fost forţaţi să-l părăsească. Publicul va avea acces în faţa Palatului Elisabeta.

Toţi cei care doresc să aprindă lumânări şi să depună flori ca omagiu faţă de Regina-Mamă Elena, pot merge în faţa Palatului Elisabeta din Bucureşti sau la Curtea de Argeş, în faţa Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale. Majestatea Sa Margareta roagă pe cei care vor aduce flori să aleagă doar flori albe, ca omagiu adus Reginei-Mamă Elena.
Familia Regală a anunțat doliu pentru zilele de 18, 19 şi 20 octombrie 2019.