Record la Barcelona! Ce venituri fabuloase a avut clubul catalan

Aproape un milion de euro! Aceasta este suma fabuloasă ce reprezintă veniturile lui FC Barcelona, cele mai mari din istoria clubului! Mai exact, gruparea spaniolă a anunțat venituri în valoare de 990 de milioane de euro, în sezonul 2018/2019. A fost vorba de o creștere față de încasările din sezonul anterior. Atunci veniturile au fost  doar de 914 milioane de euro, potrivit lefigaro.fr.

La începutul sezonului 2018-2019, șefii Barcelonei estimau că gruparea spaniolă va avea venituri de 960 milioane de euro. A fost vorba în final de aproape un miliard de dolari, iar acum oficialii echipei unde joacă Lionel Messi speră să cîștige și mai mulți bani în 2021.

În acelaşi timp, cheltuielile Barcelonei au fost pe măsură. Ele s-au ridicat la suma de 973 milioane de euro. A rezultat un profit de exploatare de 17 milioane de euro şi un profit net, după taxe, de 4,5 milioane de euro.

Barcelona a cheltuit mult în această vară, când a transferat fotbaliști în valoare totală de 237 de millioane de euro: Antoine Griezmann (de la Atletico Madrid, 120 milioane de euro), Frenkie de Jong (Ajax, 75 de milioane de euro), Neto (FC Valencia, 26 de milioane de euro), Emerson (Atletico Mineiro, 12 milioane de euro) şi Marc Cucurella (Eibar, 4 milioane de euro).  Clubul catalan speră să încaseze 150 de milioane de euro, din vânzarea fotbaliştilor Philippe Coutinho, Malcom şi Rafinha Alcantara.