9 februarie 2023

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Recitaluri de poezie eminesciană susţinute de actriţa Daniela Nane în patru oraşe de Ziua Culturii

Foto: Daniela Nane/Facebook

A fost anunțat faptul că actriţa Daniela Nane va susţine recitaluri de poezie eminesciană în patru oraşe din ţară, alături de mai mulţi muzicieni şi artişti lirici, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

* Seria  va adebuta,  vineri, 13 ianuarie,  la Biblioteca Naţională a României din Bucureşti, cu recitalul numit “Pianul cu poeme”, susţinut împreună cu pianista Ioana Maria Lupaşcu.

La eveniment, denumit “Ziua Culturii la ea acasă”, organizat împreună cu Teatrul Muzical Ambasadorii, vor participa, de asemenea, muzicianul Mihai – Ciprian Rogojan şi artiştii lirici Andreea Bucur (soprană), Camelia Cuzub (mezzosoprană), Octavian Ene (tenor), Silviu Mihăilă (bariton), Sergiu Neamţu (bas) şi Andrei Ştefan Racu (pian).

Se știe că repertoriul va cuprinde lucrări muzicale ale unor compozitori români, precum: George Enescu, Paul Constantinescu, Tiberiu Brediceanu, Gherase Dendrino şi Vasile Popovici.

“‘Pianul cu poeme’ conţine poezie românească din toate timpurile. Intrarea este liberă, aşa încât vă aşteptăm cu mult drag pe 13 ianuarie, la ora 18,00 la Biblioteca Naţională, chiar în aulă”, a declarat Daniela Nane pentru AGERPRES.

* Următorul spectacol, “Călin (file din poveste)”, va conţine doar versuri din Eminescu şi va fi susţinut de Daniela Nane împreună cu pianista Ioana Maria Lupaşcu la Sala Reduta din Braşov, sâmbătă, de la ora 18,00.

* Apoi, la Filarmonica din Ploieşti, pe 15 ianuarie, chiar de Ziua Culturii Naţionale, de la ora 19,00, Daniela Nane şi pianista Ioana Maria Lupaşcu prezintă spectacolul “Ţara mea de dor”, cu “poeme care sunt legate de dragostea de ţară, de dragostea de strămoşi, de onorarea sacrificiului strămoşilor pentru acest pământ”.

“Conţine, evident, muzică de pian asortată cu unele dintre cele mai frumoase poezii, poeme care sunt legate de dragostea de ţară, de dragoste de strămoşi, de onorarea sacrificiului strămoşilor pentru acest pământ, pentru acest popor. Din Eminescu eu voi rosti ‘Glosă’, dar vor fi şi alte poezii foarte frumoase – Coşbuc, Eminescu, Goga şi aşa mai departe”, a afirmat Daniela Nane.

* Ultimul spectacol din seria dedicată Zilei Culturii Naţionale va avea loc la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, luni, 16 ianuarie, tot de la ora 19,00.

“Va fi un concert de muzică clasică, pentru că şi Orchestra Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea este implicată, cu doi solişti foarte bine cunoscuţi, este vorba despre percuţionistul Mihai – Ciprian Rogojan alături de Doru Todoruţ. Ei doi se numesc “2 Gents” adică “Two gentlemans” şi fac un concert cu piese clasice reorchestrate, iar ariile vor fi cântate de soprana Andreea Bucur. Contribuţia mea este dată de două poezii pe care le voi interpreta acompaniată de Mihai – Ciprian Rogojan la două instrumente de percuţie inedite”, a mai spus actriţa Daniela Nane.

Print Friendly, PDF & Email