Răzvan Marin face senzație la Ajax! Ce a spus în ultimul interviu

Răzvan Marin a dat un interviu pentru revista lui Ajax Amsterdam, în care a vorbit despre primele sale impresii la clubul olandez. Foto: www.ajax.nl

Răzvan Marin a fost titular la Ajax Amsterdam şi în al treilea amical al verii, 1-2 cu Panathinaikos. Fotbalistul român a fost din nou apreciat pentru evoluţia din teren, chiar dacă echipa sa a pierdut meciul, scrie digisport.ro. Răzvan Marin a jucat alături de semifinaliştii din UEFA Champions League, Donny van de Beek, Daley Blind și Dusan Tadic.

Mijlocaşul român a oferit apoi un interviu pentru revista clubului Ajax. El a povestit într-o engleză fluentă cum arată începutul stagiului său la Amsterdam. “M-am adaptat repede la stilul de joc al lui Ajax. Îmi place că este bazat pe posesie, eu încerc să dau cât mai multe pase utile coechipierilor. Eu am crescut cu aceste principii pentru că idolul nostru, Gheorghe Hagi, prefera aceeaşi viziune ca la Ajax. Mereu am urmărit ce vrea de la fotbal şi am încercat să învăţ cât mai multe. Bineînţeles, sunt şi alte aspecte la care trebuie să mai lucrez. Practic, e doar o chestiune de a avea meciuri în picioare pentru că eu am început pregătirea mai târziu, mai am de recuperat. Aici nivelul este fantastic de ridicat, am sesizat imediat asta, dar fac faţă intensităţii antrenamentelor.  Iar când eram încă la Standard, analizam jocul echipei. Nu vizionam meciurile pur şi simplu, ci vroiam să detectez cum stau liniile pe teren şi ce sarcini îndeplinesc jucătorii. Mi-am făcut lecţiile din timp!” au fost primele impresii ale fostului jucător al Viitorului Constanța.

Răzvan Marin a avut evoluții apreciate în cele trei meciuri amicale ale lui Ajax Amsterdam. Foto: gsp.ro

Olandezii au observat că antrenorul Erik ten Hags-a bazat pe Răzvan Marin din start în meciurile de pregătire. “Nu ştiu dacă antrenorul are fixat deja un prim 11. Sunt bucuros, desigur, că sunt titular, asta înseamnă că sunt important pentru echipă. Dar eu vreau doar să-mi fac treaba, să mă integrez cât mai repede. Eu nu mă consider încă un jucător de bază. Nici nu cred că cineva se poate considera titular de drept la Ajax! Am remarcat deja cât de mulţi tineri talentaţi sunt aici! De asemenea, se fac multe achiziţii în continuare, aşa că eu va trebui să lupt pentru a prinde echipa şi să joc cât mai mult,” a explicat Răzvan Marin.

Mijlocaşul adus pentru 12,5 milioane de euro a dezvăluit şi cine l-a ajutat din primul moment la Ajax. “Dusan Tadic este coechipierul care mi-a fost aproape de când am venit! Dusan a stat de vorbă cu mine de la început, m-a scos în oraş, în Amsterdam, mi-a arătat unde se mănâncă bine, unde te poşi distra, alte locuri frumoase. De asemenea Siem de Jong cu care sunt coleg de cameră, el mi-a dezvăluit tot ce se poate despre Ajax. Mi-au spus că mă voi simţi excelent la Ajax, dar nu toată lumea mă cunoaşte bine. Trebuie să mă impun, trebuie să câştig încrederea tuturor, a jucătorilor, a antrenorului. Cel mai mult m-a surprins profesionalismul clubului şi al celor care lucrează la Ajax. Dar mi-a plăcut totul, se vede că este un club mare, mai mare decât Standard Liege. Este mai avansat decât ce avem la naţionala României. Aici am ocazia să progresez. Sunt detalii care fac diferenţa”, a mai declarat Răzvan Marin. Dusan Tadic a mai fost coechipier cu un român, Florin Gardoş, pe vremea când juca la Southampton.