Râul Someș dispare sub gunoaie. Autoritățile nu iau măsuri

Administratorul public al Primăriei Florești, Ștefan Goia, susține că vina este a comunității care continuă să arunce gunoaiele în râu, în ciuda amenzilor care au fost date.

Dezastru ecologic în amonte de Cluj-Napoca! Gunoaiele au sufocat malurile Someșului, iar mirosul este insuportabil. Potrivit stirileprotv.ro, autoritățile nu au luat nicio măsură de ani de zile de când localnicii se confruntă cu această problemă.

Vorbim despre Someș, unul dintre cele mai mari râuri ca mărime și debit din România. În apă ajung deșeuri, resturi menajere, animale moarte, materiale de construcții sau electrocasnice. “Sunt gunoaie menajere, dar și industriale, aduse cu camionul. Situația asta este cunoscută de decenii de instituții precum Garda de Mediu, Apele Române, Primăria Florești, Primăria Cluj. Ei au obligația legală să fi intervenit și nu au făcut-o”, a spus Istvan Szakats, activist de mediu.

“Mizerie este până în capăt la baraj și de la baraje încoace”, a spus un localnic, extrem de revoltat din cauza faptului că autoritățile nu iau nicio măsură.

Chiar dacă autoritățile susțin că deșeurile sunt adunate zilnic, imaginile arată că ecologizarea nu s-a mai făcut de foarte multă vreme. Mai mult, o mare parte din localnici nu au tomberoane sau contracte cu societățile de salubrizare.

Până acum, peste 2.000 de oameni au semnat o petiție prin care cer autorităților să ia măsuri urgente.

Foto: stirileprotv.ro