Răsturnare de situație în Parlament! Moțiunea nu va mai fi votată sâmbătă. UPDATE: Moțiunea va fi votată joi, 10 octombrie

UPDATE

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că moțiunea de cenzură va fi citită mâine și va fi votată peste o săptămână, joia viitoare. Decizia urmează să fie validată în ședința Birourilor Permanente Reunite.

Articolul inițial

Situație incredibilă pe marginea moțiunii de cenzură! Aceasta nu va mai fi citită astăzi în plenul Parlamentului, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă, scrie Mediafax. În consecință, dezbaterea și votul pe moțiune nu vor mai avea loc sâmbătă. Și acest lucru se întâmplă pentru că votul pentru moțiunea de cenzură se dă doar dupa citirea acesteia în termen de cel mult trei zile.

Ordinea de zi a ședinţei din plenul Parlamentului a fost respinsă cu 194 de voturi împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei parlamentari nu au votat. După acest vot, ședința a fost închisă. Urmează o întâlnire a liderilor grupurilor parlamentare şi posibil o nouă ședinţă a Birourilor Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a susţinut că, în aceste condiţii, moţiunea nu mai poate fi votată sâmbătă. „O să hotărâm împreună. La ultima şedinţă a Birourilor Reunite am hotărât că totuși o să facem unul luni. Acum s-a terminat, nu mai este posibil votul sâmbătă, pentru că trebuiesc constituţional trei zile”, a explicat Marcel Ciolacu imediat după vot.