29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

Răsturnare de situație în cazul votului pentru prelungirea stării de alertă! Vezi detalii

Foto: INQUAM Photos/George Calin

Parlamentul nu mai poate modifica prelungirea stării de alertă, scrie hotnews.ro. Conducerea Birourilor Permanente reunite a luat act astăzi de informarea trimisă de către Guvern privind prelungirea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile. Practic, Guvernul Orban a informat doar Parlamentul și nu a solicitat prelungirea stări de alertă folosindu-se de faptul că în lege nu este prevăzut faptul că Legislativul trebuie să aprobe prelungirea stării de alertă. Cu alte cuvinte Parlamentul nu mai poate interveni pe hotărârea Guvernului și nu poate aduce modificări.

Surse parlamentare au declarat pentru hotnews.ro că Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis că nu va fi dat, deocamdată, un vot pe hotărârea Guvernului cu privire la prelungirea stării de alertă.

Conducerea Parlamentului a hotărât să trimită o scrisoare premierului Ludovic Orban în care să îi atragă atenţia că această hotărâre trebuie votată de Parlament, iar prelungirea stării de alertă trebuie încuviinţată de parlamentari şi nu doar să fie transmisă spre informare.

Liberalii au invocat în ședință faptul că Guvernul a trimis Parlamentului o informare în acest sens și nu o solicitare de aprobare a prelungirii stării de alertă. Guvernul se folosește de faptul că legea 55/2020 prevede votul Parlamentului doar pentru instituirea stării de alertă, nu și pentru prelungirea acesteia.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns