Raportul despre protestele din 10 august a fost declasificat. Vezi anunțul ministrului de Interne

Foto: news.ro

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat că raportul privind intervenția autorităților la protestele din 10 august 2018 a fost declasificat și a fost pus la dispoziția DIICOT, care are în desfășurare o anchetă penală. Raportul este declasificat, dar nu poate fi făcut public înainte de a fi încheiată ancheta, a mai spus Vela care  a refuzat să dea detalii despre cuprinsul raportului, invocând ancheta în desfășurare.

„Azi dimineață am primit ultimul aviz de la instituțiile solicitate. Azi a sosit ultimul aviz, comisia a decis declasificarea raportului. Așadar, în această zi, raportul este declasificat”, a declarat ministrul de Interne, potrivit digi24.ro.

Marcel Vela a anunțat că documentul declasificat a fost trimis procurorilor. „Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde, după cum bine știți, există un dosar penal. DIICOT a comunicat ca ia act de acest raport declasificat, un raport care poate fi folosit în ancheta penală. Datele din raport sunt la dispoziția DIICOT-ului”, a explicat Marcel Vela.