Raed Arafat: După 15 mai nu ne vom întoarce la normalitate

Foto: Digi24.ro

Ieri seară, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că până la data de 15 mai avem obligația să respectăm toate restricțiile ce s-au  impus de către autorități.  După această dată însă măsurile de relaxare vor fi luate gradual, pentru a măsura  impactul lor legat de evoluția cazurilor de COVID-19 și nu ne vom întoarce chiar la viață de dinaintea pandemiei de coronavirus, conform digi24.ro.

“Să nu se aștepte nimeni că va fi cum a fost înainte de pandemie. Totul depinde de evoluția virusului și depinde de noi foarte mult”, a afirmat Raed Arafat.

Arafat a oferit și câteva exemple de măsuri care ar putea fi luate după 15 mai. În primul rând oamenii vor putea ieși afară fără a avea declarație pe proprie răspundere, dar această măsură se aplică cu respectarea în continuare a numărului maxim de persoane.  De asemenea, parcurile ar putea fi redeschise, dar nu se vor dechide și locurile de joacă din acestea. Nu se vor putea organiza festivități și nici se va putea merge la restaurant.

În legătură cu problema redeschiderii mall-urilor, Arafat a spus că acest lucru nu va fi posibil: “Părerea mea este că nu, în prima fază, în niciun caz. Va mai dura un pic cu redeschiderea mall-urilor și a restaurantelor, dar așteptăm o analiză. Trebuie să ne așteptăm că nu vor fi măsuri masive și deodată date jos”.

O dată cu ridicare unor restricții va veni cu obligativitatea unor măsuri precum purtarea măștii de protecție.