Radu Mazăre va rămâne în închisoare. Vezi detalii

Foto: click.ro

Magistrații instanței supreme resping contestația de anulare formulată de Radu Mazăre împotriva deciziei de condamnare definitivă la 9 ani în dosare privind retrocedarea plajelor din Constanța, potrivit Mediafax.

„Respinge, ca inadmisibile, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii-condamnaţi Mazăre Radu Ştefan, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen împotriva deciziei penale nr.32/A din data de 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 6536/2/2008”, se arată în decizia magistraților Înaltei Curți.

De altfel, instanța admite în principiu (adică cererea lor întrunește condițiile pentru a fi judecată) contestaţiile în anulare formulate de alți condamnați în dosar: Dima Alin Horaţiu, Andrei Aurel Jean, Nejloveanu Niculae, Giurgiucanu Georgică şi Săvulescu Emil Dragoş, însă cererea acestora de suspendare a executării pedepsei definitive a fost respinsă.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv, pe data de 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre. Fostul primar execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova.