Quentin Tarantino îşi va transforma filmul „Once Upon a Time in Hollywood” în roman

Foto; news.ro

Cineastul american Quentin Tarantino a hotărât să își transforme filmul „Once Upon a Time in Hollywood” (2019) în roman odată cu semnarea unui contract cu editura HarperCollins, a anunţat compania, citează Variety.

Mai exact, acordul lui Tarantino cu HarperCollins prevede lansarea a două cărţi. „Once Upon a Time in Hollywood” va fi prima carte de ficţiune a lui Tarantino, iar romanul este programat să apară în vara anului 2021.

Această carte nu va fi repovestirea exactă a filmului, care îi are în centru pe actorul de televiziune Rick Dalton (interpretat de Leonardo DiCaprio) şi pe dublura lui, cascadorul Cliff Booth (Brad Pitt), ci  mai mult va „amplifica” povestea originală a lui Tarantino. Este prevăzut faptul că ea  va urmări vieţile lui Dalton şi Booth.

Romanul va fi lansat în ediţie imprimată, dar şi în format ebook şi audiobook.

„În anii 1970, romanele bazate pe filme au fost primele cărţi pentru adulţi pe care le-am citit”, a transmis Tarantino într-un comunicat. „Şi astăzi port încă o nemaipomenită afecţiune acestui gen. Aşadar, ca pasionat de novelizări, sunt mândru să anunţ «Once Upon a Time in Hollywood» ca fiind contribuţia mea la acest subgen al literaturii deseori marginalizat, dar iubit. Sunt de asemenea încântat să îmi explorez mai mult personajele şi lumea lor într-un demers literar care va putea (sper) sta alături de omologul cinematografic”.

În privința celei de a doua cărți se știe, până acum, va fi un volum de non-ficţiune numit „Cinema Speculation”. Va fi realizat  ca o incursiune în cinema-ul anilor 1970 şi va cuprinde cronici şi scrieri personale ale cineastului.