Putin și Papa Francisc, întâlnire istorică la Vatican! Cei doi au vorbit și despre schimbările climatice

 

Schimbările climatice şi crizele din Siria, Ucraina şi Venezuela au fost principalele teme de discuţie între Papa Francisc şi preşedintele rus Vladimir Putin. Întrevederea a durat o oră, iar Vaticanul a venit cu informații într-un comunicat.

Astfel, cei doi lideri au vorbit despre ,,chestiunea ecologică” şi despre ,,diverse teme legate de afacerile internaţionale curente, cu referire în mod particular la Siria, Ucraina şi Venezuela”, se precizează în comunicatul respectiv.

Tot în cadrul întrevederii, la care Putin a ajuns cu o oră mai târziu, Suveranul Pontif a discutat cu liderul de la Kremlin şi despre “diverse chestiuni relevante vieţii Bisericii Catolice în Rusia”.

La final, Papa Francisc l-a îndemnat pe Putin să se roage pentru Suveranul Pontif, iar liderul rus i-a mulţumit pentru “o conversaţie foarte interesantă şi substanţială”.

Vorbim practic de cea de-a treia întrevedere all time între cei doi lideri. În cei 19 ani de când este președintele Rusiei, Vladimir Putin a avut şase audienţe cu trei suverani pontifi.

Foto: Mediafax