Putin, în vizită oficială în Franța! Macron îl va primi la Palatul Elysee 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va face o vizită oficială în Franța pe 19 august. Cu această ocazie, Putin se va întâlni cu omologul său francez Emmanuel Macron la Palatul Elysee din Paris. Deplasarea în Franța este una din puținele vizite făcute de președintele Rusiei în Occident.

″Temele sunt evidente: cooperarea bilaterală, care are un conţinut economic foarte profund şi problemele internaţionale″⁣, a declarat  Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, potrivit stirileprotv.ro. Peskov a mai spus că vizita de lucru a președintelui Rusiei în Franța va dura mai puțin de o zi. Oficialul de la Kremlin a ținut să precizeze și faptul că cei doi lideri obișnuiesc să profite de întâlnirile lor pentru a se pune la curent cu privire la agenda internațională și a descris drept „sincer” dialogul lor, ceea ce le permite să discute despre „orice problemă”.

La întâlnirea de pe 19 august,  Putin şi Macron vor aborda perspectivele formatului Normandia (Ucraina, Rusia, Franţa şi Germania) pentru soluţionarea politică a crizei din estul Ucrainei. Ultima vizită în Franța a lui Vladimir Putin a fost anul trecut, în luna mai.